Gå på rockfestival

22 aug

Att gå på rockfestival är något som många drömmer om. Tyvärr har rock blivit en genre som många ungdomar inte tycker om så mycket utan det är något som framförallt den äldre generationen håller fast vid. Rockmusiken utvecklades nämligen som mest under 70 och 80-talet och därför är också många av lyssnarna lite äldre. Oavsett ålder kan det dock vara spännande att lära sig mer om rock, närmare bestämt genren Heavy Metal. Därför kommer denna artikel gå igenom olika tips inför rockfestivaler.

Gör en packlista

Inför varje festival som man går på är det viktigt att göra en ordentlig packlista. Om man inte gör det finns det risk att viktiga saker glöms där hemma. Genom att många numera är vana vid att ständigt vara kontaktbara är det viktigt att ta med laddare till telefonen. Tyvärr kan det dock vara svårt att ladda telefonen på festivaler på grund av det är för många människor och för få eluttag; därför kan det vara bra att köpa en powerbank så att mobiltelefonen kan laddas utan några eluttag. Detta är synnerligen viktigt om man är ung och ska gå på sin första festival.

Olika typer av rockfestivaler

Att lyssna på rockmusik på en festival innebär ofta att man träffar likasinnade människor som har ett genuint intresse för musiken. Men inom rock finns det väldigt många olika genrer och en av dem är Heavy Metal. Detta är en typ av rock som utvecklades i USA och Storbritannien under slutet av 60-talet och början av 70-talet. Den största skillnaden mellan annan rockmusik och Heavy Metal är att Heavy Metal har ett ljud som karaktäriseras som högljutt, snabba beats och långa gitarrsolon. Dessutom brukar många musiker inom genren uppfattas som macho och till och med lite aggressiva när dem är på scenen. Om man som lyssnare är van vid långsammare rockmusik där det enkelt går att följa med i en melodi kan Heavy Metal vara lite för mycket; därför är det viktigt att läsa på om olika rockfestivaler för att man ska bli nöjd med det bandet som spelar.

Några av de ledande banden som gjort kända låtar inom Heavy Metal är Led Zeppelin, Deep Purple och Black Sabbath. Under slutet av 70-talet förändrades dock Heavy Metal då Aerosmith och Van Halen började spela Heavy Metal som var enklare att följa med i. På så sätt finns det också olika genrer inom Heavy Metal.

fitclub