Budgettips för att lansera egen musik

16 sep

För dig som redan jobbar med att producera musik vet du mycket väl att utrustningen är A och O. Du behöver allt från en bra dator och program till ljud- och högtalartillbehör. Det är dessutom viktigt att ha en modern iPhone som du kan använda mellan inspelningsmomenten.

Med andra ord är det inte helt gratis att börja producera heavy metal-musik, men det finns en del knep att ta till. Här får du effektiva spartips som hjälper dig att komma igång utan att plånboken blöder från dag ett.

Renoverade Apple-produkter hos mResell

I takt med att Apple lanserar nya modeller i allt högre fart har samtidigt begagnatmarknaden fått ett rejält uppsving. Det är helt enkelt allt enklare idag än tidigare att hitta bra Apple-produkter till ett lägre pris. Du köper alltså begagnade Mac-datorer och iPhones hos mresell och liknande aktörer, men produkterna är renoverade och i optimal funktion. Auktoriserade Apple-proffs på mResell ser till att använda datorer, smartphones och surfplattor blir som nya.

Du som letar efter en bra Mac eller kanske en nyare iPhone-modell kan alltså använda mResell istället för att köpa splittrans nya produkter. Du kan faktiskt hitta en modell från förra året hos mResell till upp till halva priset du betalar för produkten i butik.

Det är alltså betydligt mer ekonomiskt att investera i begagnade Apple-produkter från mResell till musikskapandet än att köpa allt nytt. Dessutom bidrar du till en mer hållbar konsumtion eftersom det så kallade slit- och slängsamhället påverkar miljön negativt. Elektroniska produkter står för en stor andel av allt skadligt elavfall och genom att köpa begagnat från mResell och liknande företag minskar klimatpåverkan.

Vid sidan av utrustningen

Datorn behöver du för att spela in musiken samt bearbeta materialet. En nyare iPhone som du alltså kan köpa billigare hos mResell använder du för att spela in provmaterial mellan de seriösa inspelningarna. Du kanske sitter på bussen när du plötsligt nynnar på en slinga som skulle fungera i en ny låt. Då är det perfekt att ha en bra inspelningsfunktion på mobilen tillhands. På alla moderna iPhone-telefoner kan du använda professionella inspelningsappar.

Men det gäller även att tänka lite längre än så när det kommer till utrustning för att lansera egen heavy metal-musik. Du behöver nämligen redan från start komma igång med att marknadsföra heavy metal-bandet. Det bästa är att ha fått igång ett snack kring bandet i samband med att den första lanseringen sker. Här är därför tipset att trycka upp olika typer av merchandise såsom t-shirts, pins eller tygväskor. På nätet kan du beställa merchandise till en bra prislapp och ju mer volym desto bättre pris.

Sedan behöver du som nämnd ljudutrustning såsom högtalare och mikrofoner. Har du ett eget utrymme som ska göras om till inspelningsstudio behöver du även rigga med rätt inredning. Exempelvis ljuddämpande väggar för att kunna spela in musiken utan någon typ av störningar.

fitclub