Heavy metal arrangemang och festivaler

24 feb

 

Gå på Heavy metal festivaler

Det finns massor med blytunga Heavy metal festivaler att upptäcka i Tyskland och Sverige. Här kommer en del tips och råd till den som är intresserad av att ta del av någon av festivalerna. Tyskland är och förblir det land i Europa som har fler Heavy metal festivaler än något annat land i Europa. Inte märkligt egentligen – här bor flest innevånare i hela Europa och Tyskland har en lång tradition av metal band som Scorpions, Helloween, Accept, Rammstein och Blind Guardian. För att nämna några.

Festivaler och arrangemang

“Under the black sun” är en metalfestival som hålls i Berlin, Tyskland (29/6 – 1/7 – 2017). Hårt, mörkt och tungt kan sammanfatta festivalen.

“Rockharz Open Air” (5-8 juli – 2017) i Ballenstedt, Tyskland. En varierad heavy metal festival med inslag av hårdrock.

Gefle Metal Festival 14-15 juli – 2017 . Svenska storheter som Opeth spelar. En hel del utländska band därtill.

Tidigare i år var det dags igen för House Of Metal Festival i Umeå. Till skillnad från tidigare år kunde publiken avnjuta festivalen med att dricka blodöl och mer heavy metal än så blir det inte. Och namnet på ölen får man inte heller hicka av. Den döps till “Ren in Blood” och parallellen till Slayers legendariska tredje skivalbum “Reign in Blood” – ger förhoppningsvis ölen samma succé!

 

fitclub